ACTUALITATE

Lovitură pentru chiriași

Last Updated on ianuarie 12, 2023 by Erceanu Ileana

 Nu vor putea beneficia de prețul plafonat, nici de ajutorul pentru energie.

După scandalul generat în urma deciziei de a plafona prețul pentru o singură locuință a aceluiași proprietar, Guvernul a revenit și a modificat ordonanța, rezolvând, aparent, problema chiriașilor. În realitate însă, nu s-a rezolvat nimic pentru categoriile defavorizate, deoarece condițiile impuse lasă fără niciun fel de protecție tocmai pe cei mai săraci dintre chiriași, care nu vor putea beneficia nici de prețurile plafonate și nici de sprijinul statului la plata facturilor.

După ce și-a pus cenușă în cap, susținând că nu este corect să aplice un tratament discriminatoriu pentru chiriași, Guvernul a modificat Ordonanța privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.  Însă, de facilitatea cea mai importantă, acordată persoanelor aflate în dificultăți financiare, nu va beneficia niciun chiriaș.

 Statul roman a decis să acorde un ajutor de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, căldură, gaze, dar și pentru lemne sau butelii.

De acest ajutor pot beneficia pensionarii sistemului public de pensii,

 pensionarii aflați în evidența caselor de pensii, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. 

persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, precum și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social. Ceea ce înseamnă că persoanele din aceste categorii care stau cu chirie fără contract de închiriere și fără rezidența declarată la acele adrese nu vor putea beneficia de acest ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button