ACTUALITATE

Lucrătorii din Poliţia Locală să nu mai fie numiți „polițiști”, cer sindicaliștii Federației Democratice din Poliţia Română

Last Updated on august 24, 2022 by Toma Mihai

Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R., a transmis un mesaj privitor la confuzia pe care cetățenii o fac între Poliția Locală și Poliția Română. 

El a propus şi schimbarea denumirii celor două instituţii, în sensul ca angajaţii uneia din cele două instituţii să nu mai fie numiţi poliţişti. Christian Ciocan a dat ca exemplu Spania, unde poliţia statală se numeşte Guardia Civil iar Poliţia Locală are aceeaşi denumire ca şi în România. Ciocan a arătat că angajaţii Poliţiei Locale nu ar fi absolvenţi ai unor şcoli de profil și că profesia de poliţist local nu e trecută în nomenclatorul profesiilor.

Poliția Română, în ultimii ani, începând cu chestorul Liviu Vasilescu, a trecut la un proces de rebranduire motivat și prin aceea că Poliția Locală, o structură în cadrul primăriei, formată din funcționari publici care poartă denumirea de poliție, își branduise mașinile la fel ca Poliția Națională. La vremea respectivă, chestorul Liviu Vasilescu a motivat și acest lucru spunând că ne-am și înregistrat la OSIM brandingul noilor mașini ca să nu mai fie nicio confuzie între Poliția Locală și Poliția Națională.

Am stat și am analizat cu președintele Babuș (președintele F.S.D.P.R.) și vreau să spun că, de-a lungul timpului, Poliția Locală a cerut ca, acolo unde sunt prevederi ale contravențiilor constatate de agenții de poliție rutieră din Poliția Română, să fie introdusă și Poliția Locală. Au fost elaborate și metodologii de Ministerul Dezvoltării, s-au și analizat la nivelul MAI, însă cert este că au fost respinse.

Poliția Națională este formată din agenți și ofițeri a căror calificare este dată de absolvirea unor școli de profil, respectiv școlile de agenți de poliție și Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, iar profesia de polițist este trecută în nomenclatorul profesiilor. Atragem atenția vis-a-vis de această confuzie și de pericolul pe care îl poate genera atât pentru cetățenii români, cât și pentru cetățenii străini care vin în România, pentru că în țara noastră Poliția este doar una.“, a spus Ciocan.

Sursa g4media și 7media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button