SOCIAL

Mai bine de 20% din populația lumii suferă de alergii la părul de câine sau pisică

Last Updated on iunie 9, 2022 by Erceanu Ileana

Scăderea tensiunii arteriale, reducerea nivelului de colesterol sau o funcție cognitivă îmbunătățită sunt câteva dintre principalele beneficii ale timpului petrecut cu animalele de companie asupra sănătății mentale și fizice a oamenilor.

Cu toate acestea, studiile arată că 20% din populația lumii suferă de alergii la părul de câine sau pisică, iar nevoia de diagnosticare și de tratare corespunzătoare este extrem de importantă pentru sănătate.

Alergenii proveniți de la câini sau pisici sunt printre cei mai prezenți în casele oamenilor, fiind purtați cu ușurință pe haine, așezați pe mobilier, haine sau în particulele de praf. Reacțiile alergice sunt din ce în ce mai frecvente în rândul oamenilor și provoacă simptome neplăcute, precum respirație dificilă, rinoree apoasă, nas înfundat, mâncărimi în zona ochilor sau strănut persistent.

Pentru menținerea sub control a episoadelor alergice sau prevenirea acestora, specialiștii recomandă eliminarea cât mai eficientă a factorilor poluanți din locuință, iar unul dintre aspectele cele mai importante este igienizarea corespunzătoare și în profunzime a casei.

Experții în microbiologie din cadrul companiei de tehnologie Dyson atrag atenția asupra faptului că majoritatea particulelor de praf din casă au dimensiuni microscopice, iar îndepărtarea prafului din zonele care sunt printre cele mai neglijate este extrem de importantă pentru sănătatea oamenilor.

Potrivit studiilor realizate de aceștia, în casele în care există animale de companie, unul dintre cele mai neglijate locuri atunci când facem curățenie este coșul în care pisica sau câinele își petrece cea mai mare parte din timp, loc ce adună o cantitate semnificativă de păr.

Indiferent de ce suprafața are locuința sau de cât de des se face curățenie, este esențială utilizarea unui aspirator inteligent, care vine la pachet cu accesorii cât mai variate. Fiecare aspirator vine cu o varietate de instrumente pentru a curăța diferitele locuri și spații, precum accesorii pentru spații înguste, pentru saltele, zone greu accesibile sau pentru aspirarea părului de la animalele de companie, cele din urmă integrând inclusiv tehnologie anti-încurcare pe bara capătului de aspirare.

Pentru a menține curățenia în casă și pentru a elimina eficient alergenii proveniți de la câini sau pisici ce pot provoca episoade alergice neplăcute, sunt necesare atât un efort atent și planificat, cât și respectarea câtorva sfaturi utile recomandate de experți în tehnologie și microbiologie. Astfel,  nu numai că vom fi înconjurați de un mediu mai igienic și mai sănătos în fiecare zi, dar vom economisi timp și energie atunci când facem curățenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button