ACTUALITATE

Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la repartizarea la liceu

Last Updated on mai 26, 2022 by Toma Mihai

Media generală a celor patru ani de gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, după ce Legea educației naționale va fi modificată. E un scenariu pe care îl susține chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță.

Întrebat în cadrul unei emisiuni Digi24, dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională, acesta a ocolit un răspuns clar spunând că nu poate să comenteze nimic clar despre acest subiect. „Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu”, a declarat Cîmpeanu. 

Întrebat dacă din punctul său de vedere, media celor patru ani de gimnazială este sau nu relevantă, ministrul a răspuns că nu: „În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button