ACTUALITATE

Meditațiile cu elevii de la clasă vor fi interzise

Last Updated on august 11, 2022 by Toma Mihai

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că meditațiile cu elevii de la clasă vor fi interzise. Profesorii riscă sancțiuni uriașe, iar controalele vor fi făcute de Autoritatea Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității (ANISAC). Profesorii nu mai au voie să facă meditațicu elevii de la clasă, prevede proiectul legii învățământului preuniversitar.

Potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă se regăsește pe lista abaterilor disciplinare, iar profesorii riscă amenzi mari. Cîmpeanu a mai spus că aceste verificări vor fi făcute „în măsura în care vor fi semnalate, nu va funcționa principiul autosesizării și al perchezițiilor domiciliare”.

Sancţiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic de predare, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

– avertisment
– diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1 – 6 luni

-suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi control.
– desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button