ADMINISTRATIE

MEHEDINȚIUL ARE PRINTRE CELE MAI PERFORMANTE SISTEME DE MANAGEMENT AL DEȘEURILOR

Last Updated on octombrie 7, 2022 by Romeo Crismaru

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vizitat Stația de Sortare și Tratare Mecano-Biologică a deșeurilor de la Malovăț și a rămas impresionat de sistemul performant de management al deșeurilor împlementat în județul nostru.

După ce a vizitat halele și a observat circuitul deșeurilor, de la intrarea în stație, reciclarea fracțiilor uscate și obținerea unui îngrășământ din fracțiile umede, în stația de tratare, ministrul Barna a apreciat că județul Mehedinți este printre singurele din țară care au un sistem performant de management al deșeurilor.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna

„Îmi place foarte mult faptul că acest județ are un sistem de gestionare a deșeurilor performant, un sistem care a costat mult, dar care oferă cele mai bune soluții și este printre puținele județe care are un flux perfect pus la punct”, a declatat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Mă bucur că investiția Consiliului Județean Mehedinți în implementarea sistemului de management al deșeurilor ne plasează în topul județelor la nivel național! Este un proiect care aduce beneficii mediului pe termen lung și rezolvă problema depozitării deșeurilor. Îi mulțumesc ministrului Barna pentru vizita în județul Mehedinți! În cadrul discuțiilor purtate, am stabilit câteva direcții pe care vom merge în continuare, la Consiliul Județean Mehedinți, în privința atragerii de noi fonduri pentru investiții.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Domnul ministru a fost mulțumit de performanțele stației și a felicitat autoritățile mehedințene, afirmând că prin această stație Mehedințiul este printre putinele județe din țară care beneficiază de un sistem integrat de management al deșeurilor, de la colectare și până la finalizarea procesului. Consiliul Județean Mehedinți a dovedit încă o dată că acordă o maximă atenție proiectelor de mediu și că nicio investiție legată de protejarea mediului înconjurător nu este în zadar”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

La întâlnirea cu ministrul au mai participat secretarul de stat – Sorin Baciu, prefectul județului Mehedinți – Alin Isuf, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin – Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button