EDITORIAL

Mehedințiul sub o vară toridă

Last Updated on august 16, 2022 by Romeo Crismaru

de Mircea Popescu

Județul Mehedinți s-a aflat și încă se mai află în acest an sub o vară toridă, o vară cu temperaturi extrem de ridicate și cu un disconfort termic evident, care afectează atât anumite activități, dar și confortul oamenilor, în special în zonele urbane.

Temperaturile extrem de ridicate au creat probleme destul de mari în județ: incendii de vegetație uscată, dar și alte tipuri de incendii, scăderea nivelului Dunării, afectarea culturilor agricole, probleme în mediul rural, probleme cu traficul, în special feroviar, unde au fost semnalate câteva incidente etc.
Autoritățile locale s-au implicat și au reușit să se mobilizeze pentru a rezolva toate problemele apărute din cauza caniculei, astfel încât efectele acestei veri toride să fie limitate. De asemenea, s-au luat măsuri și în ceea ce privește protejarea cetățenilor.

În tot acest tablou canicular, chiar dacă este o perioadă de concedii, s-a constat și o activitate intensă în domeniul investițiilor care se derulează în județ, dar și a implicării autorităților locale și județene, ceea ce arată interesul crescut pentru dezvoltarea județului.

Vestea cea mare a acestei veri toride este adusă de Aladin Georgescu. Potrivit acestuia Consiliul Județean Mehedinți a primit 140 milioane lei pentru reabilitarea a 65 kilometri drumuri județene în cadrul Programului Național “Anghel Saligny”. Este mai mult decât îmbucurător, cu atât mai mult cu cât prin această alocare va continua programul de reabilitare a infrastructurii rutiere în județul Mehedinți, program necesar pentru dezvoltarea județului și pe care președintele CJ și l-a asumat ca pe o prioritate a județului. De altfel, chiar și în această vară toridă lucrările la obiectivele de investiții demarate în județului Mehedinți, dar și în municipiul Drobeta Turnu Severin au continuat, ele fiind în grafic, iar aici trebuie menționat lucrările avansate la Bazinul Olimpic obiectiv extrem de important și care, odată finalizat, va deschide mult Severinul nu doar ca destinație sportivă.

Tot în această vară toridă și secetoasă,proaspătul reinstalat ministru mehedințean al Agriculturii, Petre Daea, a efectuat o scurtă vizită în județul său, prilej cu care a anunțat, în câmpia Dunării, sub un soare arzător, investiții mari pentru refacerea sistemului de irigații în sudul județului. Este iarăși o veste bună și, dacă se va materializa în câțiva ani, așa cum se preconizează, județul se poate dezvolta mult și din punct de vedere al potențialului agricol, pentru că are un astfel de potențial.

În concluzie, o vară a contrastelor peste Mehedinți, o vară extrem de fierbinte, care a creat multe probleme și disconfort, dar și una în care se observă progrese administrative, existând perspective ca județul să se dezvolte, iar locuitorii săi să beneficieze de condiții mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button