Economic

Ministerul Agriculturii va primi bani, dar mai puțini decât a solicitat

Last Updated on august 10, 2022 by Erceanu Ileana

 Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale  instituție de unde vin banii pentru subvențiile pe suprafață și cap de animal pentru fermieri, va primi un buget mai mic decât a cerut  la rectificarea bugetară.

Prima rectificare bugetară din acest an este pozitivă, iar cele mai mari sume în plus le primesc Ministerul Muncii (6,77 miliarde lei), Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (2,7 miliarde lei), Ministerul Energiei (2,4 miliarde lei) și Ministerul Transporturilor (2 miliarde lei), conform Economedia. Conform sursei citate, Ministerul Agriculturii a cerut un plus de 1,6 miliarde de lei, dar primește doar 716 milioane de lei.

O plată importantă care este așteptată de fermieri sunt subvențiile achitate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe hectar și cap de animal. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a explicat într-o declarație de presă că datele privind plățile către fermieri pentru subvențiile din anul 2022 au fost transmise se Ministerul Agriculturii la Guvern și vor fi luate în calcul la rectificare.

Reamintim că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că pentru campania 2022 au depus cererea unică un număr de 778.552 de fermieri. Plățile în avans urmează să înceapă de la 16 octombrie, cu un procent cerut de MADR și aprobat de Comisia Europeană de 70 la sută pentru plățile directe și 85 la sută din schemele compensatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button