EDUCATIE

Ministrul Educației își dorește să atragă profesioniși către cariera didactică

Last Updated on decembrie 12, 2023 by Erceanu Ileana

Ligia Deca, speră ca prin creşterea procentuală istorică de peste 50 % în medie a salariilor din educaţie, în mai puţin de un an, să atragă din ce în ce mai mulţi tineri profesionişti către cariera didactică.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi, la Gala de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de provenienţă ale acestora, că speră ca prin creşterea procentuală istorică de peste 50 % în medie a salariilor din educaţie, în mai puţin de un an, să atragem din ce în ce mai mulţi tineri profesionişti către cariera didactică.

Ligia Deca a arătat că Ministerul Educaţiei a acordat premii în valoare de 3,9 milioane de lei, iar cea mai mare valoare a unui premiu este de 20.000 de lei.

„138 de elevi au obţinut peste 164 de premii şi medalii, în acest an, la olimpiadele şi competiţiile internaţionale şi asta înseamnă că avem mai multe motive de bucurie decât anul trecut. Distincţiile sunt un motiv de mândrie autentică pentru întreaga ţară, dar mai ales pentru cei care le-au obţinut, pentru familiile care i-au susţinut, profesorii care i-au pregătit şi şcolile din care provin. Astăzi sărbătorim excelenţa în educaţie, felicitări în primul rând vouă celor ce aţi reuşit performanţe remarcabile care ne fac mândri, sunteţi dovada potenţialului pe care generaţia voastră îl are, inspiraţie pentru colegii voştri care îşi doresc să exceleze în domeniile care îi atrag şi exemplul că munca rămâne valoroasă, indiferent de vremuri”, a spus ministrul Educaţiei în cadrul evenimentului.

Ligia Deca a mai arătat că „meritele sunt răsplătite şi de Ministerul educaţiei astăzi se vor acorda premii în valoare de 3,9 milioane de lei”.

„Vă asigur că Ministerul Educaţiei va fi alături de copii şi va rămâne partenerul tuturor celor ce muncesc zi de zi pentru binele lor. Sunt recunoscătoare celor ce susţin performanţa în educaţie, elitele au rolul esenţial de a promova performanţa. Dincolo de asta, însă, să nu uităm de nevoia de a da înapoi societăţii şi comunităţii. În felul acesta putem contribui la o lume mai bună şi mai echitabilă şi putem fi parte din soluţii pentru problemele globale. Dragi copii, într-o lume în care se spune că schimbarea este singura constantă munca şi pasiunea şi determinarea sunt calea către succes”, a spus ministrul în final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button