ACTUALITATE

Ministrul Educației vorbește despre abandonul școlar una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România

Ministrul Educației explică pentru milioane de români din intreaga țară un set foarte important de măsuri și vor fi puse în aplicare în perioada imediat următoare pentru a ajuta copiii să rămână în școli și să nu abandoneze cursurile în ritmul în care o fac în acest moment.

Ministrul Educației vorbeste despre abandonul școlar ca una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România în momentul de față, ceva care este cat se poate de real, iar asta pentru că tot mai mulți copii se retrag din unitățile de învățământ, din cauza unei varietați de lipsuri.

Aceste măsuri presupun eligibilitate integrata de la asigurarea de mese în școală, până la asigurarea de pregatire a elevilor, până la achiziția de echipamente sportive, pana la eligibilitatea de participare la tabere, sau excursii pentru acei copii care niciodata nu au părăsit satul lor pentru a vedea România, fără a vorbi locații din străinătate.

Acesta este un prim lucru, al doilea lucru îl face prin implementarea legii care va fi promovată ca prin România Educată, adică burse atractive, atractive si țintite către elevii cu nevoi. In momentul în care un părinte va conștientiza că trimite 2, sau 3, copii la școală, iar bursele pe care le vor primi acei copii înseamnă mai mult decât salariul, avem alt grad de atractivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button