ACTUALITATE

Mort întors de la groapă în satul mehedințean Slașoma

Last Updated on februarie 3, 2024 by Romeo Crismaru

Caz mai puțin obișnuit, zilele trecute, în satul mehedințean Slașoma, comuna Pădina Mare.

 Un om decedat a fost ridicat de poliție, din sicriu, chiar în ziua înmormântării și dus la autopsiere, iar procesul de înmormântare aflat în curs de desfășurare a fost anulat. Sătenii veniți să-l conducă pe ultimul drum pe defunct au fost nevoiți să plece nedumeriți de la ceremonia religioasă, la fel au făcut și lăutarii care începuseră să-i cânte de jale mortului, preotul n-a mai avut ce slujbă să oficieze, iar plasele cu mâncare pentru pomana celui neînmormântat au fost dăruite sătenilor. Ulterior, după 2 zile de la nefericitul eveniment, după autopsierea cadavrului la Serviciul Județean de Medicină Legală Mehedinți, mortul a fost adus înapoi la casa lui din Slașoma.

De această dată, ceremonia de înmormântare nu a mai fost tulburată de nimeni și s-a desfășurat fără probleme, dar a necesitat alți bani și alte dureri sufletești în plus pentru rude.

Potrivit anchetatorilor, în cauză s-a întocmit un dosar penal de moarte suspectă, aflat în lucru, și în funcție de concluziile preliminare de la expertiza medico – legală, se va acționa în consecință. Potrivit unor surse din comuna Pădina Mare, Tilică Chircu, un bătrân din satul Slașoma, a încetat din viață iar unul din cei doi fi ai lui, Titu Chircu, care locuia cu el în sat, a făcut toate pregătirile de înmormântare ale tatălui. Celălalt băiat al mortului, Dumitru Chircu, stabilit în comuna Șimian, a considerat că la mijloc ar fi vorba de o crimă. Așa că a reclamat la poliție că tatăl său, Tilică Chircu, nu ar fi murit de moarte naturală ci ar fi fost bătut și ucis. În aceste condiții, potrivit legii, poliția a trebuit să-și facă datoria. Așa se explică de ce chiar în ziua înmormântării, mortul a fost luat din sicriu și dus cu mașina la morgă în vederea autopsierii.

sursa: Jurnalul Olteniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button