ACTUALITATE

Momente emoționante la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier! S-a deschis publicului, a doua parte a Secției de Etnografie și Artă Populară

Last Updated on iunie 1, 2022 by Romeo Crismaru

Chiar de Ziua Internațională a Copilului, la Muzeul Regiunii Porților de Fier a avut loc inaugurarea atelierelor și nucleelor ocupaționale mehedințene din cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară.
Într-o expunere de excepție, vechile meșteșuguri sunt exemplificate și gata să le vorbească celor mai tineri despre zestrea ocupațională pe care ne-au lăsat-o bunicii și străbunicii noștri.

Au participat reprezentanți ai Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Muzeului Județean Gorj, Muzeului Olteniei Craiova, Muzeului Caransebeș, precum și profesorul universitar Gabriela Nedelcu Păsărin și profesorul Călin Șuteu, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. Nu au lipsit nici partenerii culturali din Kladovo si Zajecar. Copiii minunați de la Ponoarele au ales ca de ziua lor, să susțină un moment artistic frumos, la Muzeul Regiunii Porților de Fier, demonstrând, alături de îndrăgita interpretă de muzică populară, Anica Ganțu că duc mai departe tradițiile folclorile din zona de nord a județului Mehedinți.

La fel de emoționați au fost și oficialii prezenți astăzi la eveniment: președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, vicepreședintele Consiliului Județean, Ramona Cupă, parlamentarii PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu, Alin Chirilă și Cornel Folescu, secretarul de stat, Bogdan Simcea, dar și consilieri județeni și angajați ai Consiliului Județean Mehedinți!

„Felicitări echipei Muzeului Regiunii Porților de Fier și doamnei manager, Doinița Chircu, pentru munca depusă! Felicitări copiilor de la Ponoarele care au ales ca de ziua lor, să susțină un moment artistic frumos, la Muzeul Regiunii Porților de Fier și pentru faptul că duc mai departe tradițiile folclorile din zona de nord a județului Mehedinți!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„De fiecare dată când mă întorc la Muzeul Regiunii Porților de Fier, mă simt copleșită de frumusețea exponatelor, dar și de modul în care este organizată instituția, ea devenind pe zi ce trece, tot mai atractivă pentru turiști. Iar astăzi, bucuria vizitei în acest loc minunat a fost cu atât mai mare cu cât am sărbătorit Ziua Copiilor. În acest loc, pentru câteva clipe, poți retrăi emoțiile copilăriei, curiozitatea de a descoperi istoria și pasiunea de a cunoaște trecutul”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button