ADMINISTRATIE

Noi cereri de finanțare depuse de Consiliul Județean

Last Updated on ianuarie 29, 2024 by Erceanu Ileana

Cererile de finanțare pentru reabilitarea secțiilor Dermato-Venerice și Neuropshiatrie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu –Severin au fost depuse.

Au fost încărcate în sistemul electronic documentațiile pentru cele două proiecte care ar urma să fie finanțate în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Valoarea totală a celor două proiecte este de 15 740 000 lei.

“Prin lucrările propuse a se realiza, am avut în vedere creșterea eficienței energetice a clădirilor prin scăderea consumului de energie și scăderea nivelului estimat al gazelor cu efect de seră”, spune Președintele Consiliunui Județean.

Acest obiectiv va fi atins ca urmare a realizării investițiilor de bază, respectiv, reabilitarea imobilelor din punct de vedere termic și energetic. Președintele Consiliunui Județean speră ca  cele două proiecte să  primească finanțare, întrucât reabilitarea Pavilionului Dermato-Venerice și Pavilionului de Neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin face parte din strategia pe care și-a  propus-o pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Mehedinți. Ambele imobile au nevoie de investiții importante, în primul rând pentru reducerea riscului de seismicitate și apoi, pentru adaptarea interioarelor și instalațiilor la actualele normative sanitare.

”Consider, în continuare, că modernizarea sistemului de sănătate este esențială pentru a asigura accesul la servicii de calitate, tehnologii avansate și o gestionare eficientă a resurselor. Investițiile în sănătate sunt investiții în bunăstarea publică și într-un viitor sănătos pentru societate! Continuăm împreună!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button