ACTUALITATE

Nordul județului Mehedinți sub Cod Galben de ploi

Last Updated on martie 9, 2023 by Romeo Crismaru

Astăzi, 09 martie, până la ora 22:00, zona de munte a județului Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează ploi însemnate cantitativ, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

 Sunt prognozate ploi, mai ales sub formă de aversă, iar cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și, izolat, peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi descărcări electrice.    

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică Cod Galben pentru bazinul râului Motru, valabilă până sâmbătă, la ora 24:00.  

Sunt prognozate scurgeri importante pe versanți, creșteri de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, dar şi viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populației din zonele vizate să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button