ACTUALITATE

Nu e despre România, nici despre un român, dar e foarte important de știut! A murit după ce s-a spălat pe față!

Last Updated on martie 3, 2023 by Romeo Crismaru

Mort după ce s-a spălat pe față cu apă de la chiuvetă. O amibă i-a devorat creierul bărbatului din Florida și a murit.

Acest lucru s-a întâmplat, foarte probabil, după ce și-a clătit nasul cu apă de la robinet, scrie Sky News. Amibele ( Naegleria fowleri ) pătrund prin nas înainte de a se deplasa spre creier, unde distrug țesutul cerebral și provoacă o infecție care este aproape întotdeauna fatală.

Naegleria fowleri, este un organism unicelular care se găsește în sol și în apa dulce din întreaga lume. Amiba intră în organism prin nas, apoi se deplasează spre creier, unde distruge țesutul cerebral și provoacă o infecție devastatoare numită meningoencefalită amibiliană primară, care este aproape întotdeauna fatală.

Cele mai multe infecții provin din înotul în lacuri sau râuri calde în timpul verii, deoarece organismului îi place căldura și se dezvoltă cel mai bine la temperaturi ridicate. Simptomele includ dureri de cap, febră, greață, pierderea echilibrului, dezorientare, convulsii și rigiditate a gâtului.

„Amiba, este fatală în proporție de 97%, dar poate fi prevenită în proporție de 99%”, a precizat Dennis Kyle, profesor de boli infecțioase și biologie celulară și director al Centrului pentru Boli Tropicale de la Universitatea din Georgia.

Se crede că infecția cu naegleria fowleri s-a datorat clătirii sinusurilor, dar departamentul a declarat că încă investighează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button