EDUCAȚIE

Nu sunt bani pentru majorările promise profesorilor

Last Updated on mai 9, 2024 by Erceanu Ileana

Ministerul Educației spune că așteaptă rectificarea bugetară pentru a putea asigura banii necesari creșterilor salariale.

Nu sunt bani pentru majorarile promise profesorilor. La rectificarea bugetară, Ministerul Educației va iniția demersurile necesare pentru includerea în buget a sumelor aferente majorărilor salariale în mediul universitar.

Situația este similară și pentru învățământul preuniversitar. Ministerul Educației nu are suficienți bani în bugetul pe acest an pentru a cuprinde și majorarea de la 1 iunie a salariilor profesorilor și angajaților din școli, arată un memorandum aprobat de Executiv.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă la începutul anului că salariile profesorilor vor înregistra,până în iunie 2024, creşteri medii de peste 50%. Conform ministrului, salariul brut al unui profesor aflat în primul an de activitate va ajunge, după majorările din vara acestui an, la peste 6400 de lei, în timp ce salariul brut al unui profesor cu peste 25 de ani vechime şi cu grad didactic I va depăşi 10.200 de lei.

”Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%, asta înseamnă că între iunie 2023-iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante” Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Câți bani vor câștiga profesorii din iunie. Salariul brut va depăși 10.000 de lei în anumite condiții”, a spus Ligia Deca în ianuarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button