ACTUALITATE

O ”minge de foc” misterioasă, observată deasupra Marii Britanii

Last Updated on septembrie 15, 2022 by Erceanu Ileana

O minge de foc misterioasă a traversat cerul în timpul nopţii deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord, din care s-au desprins bucati mici.

Reţeaua Meteor din Marea Britanie a anunţat că a început să primească notificări în legătură cu o „minge de foc” observată pe cer în timpul nopţii şi că „investighează pentru a stabili dacă obiectul a fost un meteorit sau resturi spaţiale”, adăugând că majoritatea rapoartelor provin din Scoţia şi Irlanda de Nord.

 Steve Owens, astronom şi comunicator ştiinţific la Glasgow Science Centre, a afirmat că a văzut „mingea de foc” în timp ce trecea deasupra Scoţiei miercuri seara.
Nu era perfect vizibil. Am putut vedea că se fragmentează, s-au desprins bucăţi mici din el”, a spus Steve Owens, adăugând că este posibil ca obiectul să fi aterizat, însă este „foarte puţin probabil” să fi aterizat în Scoţia.

 Aceasta înseamnă că planeta se mișcă în jurul stelei principale în direcția opusă stelei secundare”, a declarat Gisela Ortiz-León, de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic. ”Este pentru prima dată când o astfel de structură dinamică a fost observată pe o planetă asociată unui sistem binar”, a adăugat Ortiz-León. De altfel, doar 4% dintre exoplanetele descoperite până acum fac parte dintr-un astfel de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button