ACTUALITATE

O navă românească a fost lovită de o mină, în Marea Neagră

Last Updated on septembrie 9, 2022 by Erceanu Ileana

Marina militară precizează că explozia s-a produs după lăsarea întunericului, din cauza furtunii și a faptului că marea era agitată.

Forțele Navale Române, spun într-un comunicat emis joi seara, că  în timp ce încercau să dezamorseze  o mină aflată în derivă, nava românească, a fost lovită de explozia acesteia, fiind avariată.

Deflagrația a produs o gaură de apă de mici dimensiuni, situată la limita liniei de plutire a navei, în zona pupa (partea din spate a navei). Niciunul dintre cei 75 de marinari aflați la bord nu a fost rănit.

Imediat după explodarea minei, echipajul navei a acționat pentru astuparea găurii de apă și pentru limitarea efectelor produse de intrarea apei de mare în compartimentul pupa.

Deși Marina Militară spune că flotabilitatea navei nu este afectată, iar la bord nu sunt avarii majore, a fost trimisă o altă navă pentru a remorca dragorul DM-29.

Aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, de la începutul războiului și până în prezent. 26 de alte mine marine au fost distruse, de Turcia, Bulgaria și Ucraina.

Nu sunt victime sau răniți în urma producerii exploziei, cei 75 de militari ai echipajului navei nu sunt în pericol, flotabilitatea navei nu este afectată, iar la bord nu sunt avarii majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button