ACTUALITATE

O nouă lege pentru șoferi, intră în vigoare de astăzi

Last Updated on iulie 27, 2023 by Erceanu Ileana

Toți șoferii trebuie să știe ce se întâmplă cu amenzile rutiere, după această nouă lege.

 Începând de astăzi, 27 iulie, amenzile rutiere vor putea fi contestate și la judecătoria de domiciliu a șoferului. De acum, șoferii nu vor mai fi obligați să conteste sancțiunea pe raza unde contravenția a fost săvârșită, așa cum prevede legea.

Legea 254/2023, publicată luni în Monitorul Oficial și care intră în vigoare pe 27 iulie 2023, vizează modificarea Codului Rutier. Legea stabilește o competență alternativă de soluționare a plângerilor legate de contravențiile rutiere, potrivit avocatnet.ro.

„Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede noua lege.

„În epoca tehnologiei și a digitalizării, o asemenea normă nu poate fi decât binevenită, reducând cel puțin poluarea pricinuită de transportul unora dintre contravenienți înapoi la «locul faptei» pentru «dreapta judecat㻓, se arată în expunerea de motive a proiectului care acum s-a transformat în lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button