ACTUALITATE

O nouă modificare în Codul Rutier

Last Updated on aprilie 7, 2023 by Erceanu Ileana

Șoferii vor fi obligați la utilizarea luminilor diurne și de întâlnire pe toate categoriile de drumuri publice. Este o nouă o modificare importantă a Codului Rutier. Vor fi și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederea din Codul Rutier.

Șoferii vor avea obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Măsura va fi obligatorie nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene, ci pe toate drumurile din România, indiferent că sunt județene, comunale sau în orașe.

Un proiect legislativ a fost avizat în comisiile de specialitate ale deputaților și urmează să primească votul final în Parlament.

În prezent, conducătorii auto au obligația să folosească luminile de întâlnire sau pe cele de zi doar pe autostrăzi pe drumurile expres și pe cele naționale europene.

„În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, se arată în modificarea adusă Codului Rutier.

Potrivit proiectului legislative, nerespectarea acestei obligații va atrage, pe lângă amendă, și aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Proiectul se află la avizare în comisiile despecialitate, după care va merge la vot în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button