ACTUALITATE

O șoferiță și-a recuperat permisul în istanță, după ce Poliția i la reținut  

Last Updated on octombrie 7, 2022 by Erceanu Ileana

O femeie amendată și lăsată fără permisul de conducere  pentru că  depășise cu peste 50 km/h limita de viteză maximă admisă a obținut anularea procesului-verbal pentru că Poliția nu a putut demonstra că aparatul radar care a surprins-o conducând cu viteză este omologat.

Mai mulți șoferi lăsați fără permisul de conducere pentru depașirea vitezei , încearcă să obțină anularea sancțiunii cerând Poliției să prezinte certificatul de omologare a aparatului radar. De cele mai multe ori, vitezomanii pierd pentru că Poliția prezintă în istanță documentul care atestă omologarea aparatului radar, numai că de aceasta dată au pierdut procesul.

 Șoferița a fost amendată cu 1.305 lei și lăsată fără permis după ce a fost prinsă, la volanul unui Audi, conducând cu 107 km/h pe o porțiune pe care viteza maximă permisă era de 50 km/h.

Procesul-verbal de contravenție a fost contestat în istanță de șoferița în cauză , care  a arătat că „procesul-verbal contestat este lovit de nulitate întrucât la constatarea contravenţiei reţinute în sarcina sa nu a fost folosit un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic. „Fapta contravenţională a fost constatată prin mijloace nelegale”, a mai susținut reclamanta.

În procesul de la Judecătoria Deva, IPJ Hunedoara a cerut istanței să admită plângerea șoferiței, să anuleze sancțiunea pentru viteză (cu consecința restituirii permisului de conducere) și să mențină doar avertismentul aplicat femeii pentru că nu avea asupra sa documentele de identitate.

Judecătorul,  le-a cerut polițiștilor de la IPJ Hunedoara să depună în istanță dovada omologării şi verificării metrologice a aparatului radar care a fost folosit la constatarea faptei contravenţionale. IPJ Hunedoara a transmis că nu deține un astfel de document.

Având în vedere răspunsul IPJ Hunedoara, Judecătoria Deva a anulat sancțiunea pentru viteză, redându-i șoferiței dreptul de a conduce.

„Istanţa reţine că intimatul nu a depus la dosar buletinul de verificare metrologică al aparatului radar. Mai mult, la solicitarea expresă a istanţei prin adresa dispusă la termenul de judecată din data de 06.06.2022, în sensul de a depune la dosar la dosar dovada omologării şi verificării metrologice pentru aparatul radar care a fost folosit la constatarea faptei contravenţionale ce formează obiectul prezentului dosar, în raport de data de 09.04.2022, intimata a depus răspuns în sensul că nu deţine acest înscris.

Sursa: Ziare.com

One Comment

  1. Politia Romana încalcă legea, folosesc metode de intimidare,abuz în serviciu, corupția la cel mai mare nivel.Nu mai avem încredere în instituțiile statului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button