ACTUALITATE

Pasăre protejată de lege, salvată cu ajutorul polițiștilor

Un localnic din satul Nicolae Bălcescu, județul Mehedinți a chemat în ajutor Poliția Animalelor, după ce a observat o pasăre din specia barză (specie protejată de lege) aflată într-o stare de pericol.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în localitatea respectivă unde a fost identificat un exemplar tânăr din specia barză, în vârstă de aproximativ 6 săptămâni, aflat în incapacitate locomotorie post-traumatică, în urma căderii din cuib.

Ulterior, polițiștii au procedat la ridicarea, transportul și plasarea berzei în custodia Grădinii Zoologice din municipiul Craiova, județul Dolj.

„Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat de un bărbat, cu privire la faptul că, în localitatea Nicolae Bălcescu, în aproprierea bisericii – respectiv în fața oficiului poștal din localitate – se află în pericol o pasăre (o barză) – specie protejată. Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au solicitat eliberarea, de urgenţă, a unei autorizaţii de acceptare a transportului păsării la o unitate sanitar-veterinară. De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în localitatea Nicolae Bălcescu, unde a fost identificat un exemplar tânăr din specia barză, în vârstă de 6 săptămâni, aflat în incapacitate locomotorie post-traumatică, în urma căderii din cuib.”, transmite IPJ Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button