ACTUALITATE

Piromanul recidivist și sediul poliției Huedin

Last Updated on februarie 15, 2023 by Erceanu Ileana

Așa arată sala de așteptare a poliției orașului Huedin, după ce un recidivist, băut și extrem de agresiv, a aruncat cu benzina în holul sediului și a dat foc. Vizat a fost un polițist care în acele momente întocmea acte procedurale față de autorul incendierii.

Pe parcursul după amiezii, piromanul a consumat băuturi alcoolice într-un bar din orașul Huedin, probabil pentru a-și face curaj, după care, timp de 18 minute într-un live postat pe rețelele de socializare i-a înjurat pe polițiști. ”Cine e Poliția în lumea asta? Poliția nu mi-a dat mie mâncare, nici nu m-a întrebat într-o zi: „Ce te doare în viața ta?”

Colegii noștri au evacuat, de urgență, sala de așteptare, toate persoanele care se aflau în acel loc au fost scoase pe un geam al încăperii, deoarece, din cauza flăcărilor, ușa de acces nu putea fi folosită.

Autorul a fost imobilizat și reținut de colegii noștri și în cursul zilei de azi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Să sperăm, totuși, că pericolul public presupus de lăsarea în libertate a unui asemenea individ, va fi analizat cu obiectivitate de către magistrați și, în consecință, vor dispune arestarea preventivă.

Situația este cu atât mai alarmantă cu cât, toate politicile publice care vizează marea reformă a Poliției Române, nu au făcut altceva decât să slăbească autoritatea polițistului și să dea curaj tuturor ,,bombardierilor”, beizadelelor și recidiviștilor să sfideze polițiștii din stradă. Adică fix pe acei oameni care veghează la aplicarea legii, a ordinii publice și a ordinii constituționale.

Curajul acestor indivizi este amplificat și de faptul că, în trecut, consecințele suportate de alți ,,bombardieri” au fost minore, fiind cercetați în libertate, sau au primit sentințe penale cu suspendarea ori amânarea executării pedepsei.

Câți polițiști trebuie să mai cadă victime sau să își piardă viețile în misiuni, de câte alte situații similare mai este nevoie să se petreacă, pentru ca politicienii noștri să înțeleagă faptul că este nevoie de o instituție a Poliției Române puternică, depolitizată și independentă, care să asigure ordinea publică în România.

Sursa: Sindicatul Europol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button