POLITIC

PMP face plângere penală împotriva lui Cristian Diaconescu

Last Updated on martie 9, 2022 by Romeo Crismaru

Noua conducere a PMP, aleasă la Congresul Extraordinar din 19 februarie 2022, se lovește acum de încăpățânarea cu care fostul lider Cristian Diaconescu se agață de funcția de președinte pierdută. Diaconescu se lansează în tot felul de procese și nu vrea să predea ștafeta. Uluiți de o asemenea situație noii membri ai echipei de conducere a PMP face plângere penală împotriva lui Diaconescu.

„Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a decis formularea unei plângeri penale împotriva domnului Cristian Diaconescu pentru fals în declarații. Deși membrii PMP au ales, în cadrul Congresului din 19 februarie a.c., în mod statutar și cu majoritate de voturi, o nouă conducere și, implicit, un nou președinte al PMP, domnul Cristian Diaconescu continuă să își aroge funcția de președinte al partidului. Acesta se prezintă în continuare drept președinte al PMP în demersuri oficiale către instituții publice, în comunicarea publică, în postările de pe social media, dar și în cadrul unor întruniri în interiorul partidului”, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

„Subliniem faptul că organismul suprem de conducere al PMP, care exprimă voința democratică a partidului este Congresul, iar hotărârile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor. Hotărârea Congresului PMP din data de 19 februarie 2022 prin care a fost aleasă noua conducere a formațiunii rămâne în vigoare, chiar şi în cazul în care aceasta este atacată în instanță. PMP își desfășoară activitatea potrivit prevederilor legale și statutare ce guvernează activitatea partidelor în România și este condus de persoanele și organismele de conducere alese la congres”, se mai arată în comunicatul PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button