POLITIC

PMP propune pentru renegocierea PNRR trei obiective majore

Last Updated on iunie 7, 2022 by Erceanu Ileana

Decizia Guvernului Ciucă de a solicita Comisiei Europene o renegociere a PNRR va decala calendarul de implementare pe o perioadă indefinită. Pe scurt, există riscul ca România să rămână, în 2022, doar cu cererea de plată de aproximativ 2,9 miliarde de euro, înaintată recent.

PMP consideră că va exista un singur efect imediat: repetarea scenariului cu fondurile europene pentru cadrul financiar 2014 – 2020. Lipsa de implicare din partea autorităţilor va duce la o absorbţie foarte slabă şi târzie a banilor de la Uniunea Europeană, cu efecte aproape de 0, în special pentru mediul de afaceri.

Pentru a implementa PNRR în beneficiul românilor, Partidul Mişcarea Populară propune pentru renegocierea PNRR trei obiective majore:

-Finanţarea la o valoare corectă a proiectelor de investiţii în infrastructură. Pe fondul inflaţiei, banii prevăzuţi iniţial nu vor fi suficienţi.

-Susţinerea agriculturii româneşti prin dezvoltarea sistemului de irigaţii şi a unui sistem de distribuţie, colectare şi procesare a produselor agricole.

-Dezvoltarea capacităţilor de producţie de energie. Nu este suficient să extragem gazul din Marea Neagră, trebuie să şi traversăm cu ţevile Podişul Dobrogei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button