PMP: Telenovela de prost gust declanșată de Diaconescu și gașca lui se apropie de final. PROCESE PIERDUTE PE BANDĂ
Last Updated on iunie 23, 2022 by Romeo Crismaru

Procesele intentate în valuri de către perdanții de la Congresul Național al PMP din data de 19 februarie 2022 se prăbușesc unul câte unul, chiar dacă procesomanii s-au autointitulat lideri și continuă să bată câmpii. Ultima încheiere dată de Tribunalul București dispune înregistrarea în Registrul partidelor Politice a noii conduceri cu Eugen Tomac președinte. Cu toate acestea, procesomanii nu se lasă!
Așa cum era deja de înțeles, ca urmare a celei mai elementare logici, conducerea PMP este cea instituită la Congresul național din data de 19 februarie 2022, adică echipa președintelui Eugen Tomac. Chiar dacă ulterior, autointitulatul lider al PMP, Cristian Diaconescu și toată gașca sa de nemulțumiți au intentat nu mai puțin de 33 de procese, acestea sunt pierdute de visători pe bandă rulantă. Lucru greu de digerat și de priceput și de către indivizii care se mai cred încă lideri prin tot felul de structuri locale.
Ce spune instanța?
La data de 2 martie 2022, pe rolul Tribunalului București sunt înregistrate două dosare (5238 și 5239) având ca reclamant Partidul Mișcarea Populară și ca pârât Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Reclamanții cereau, nici mai mult nici mai puțin, decât validarea Hotărârii Congresului din 19 februarie 2022 și a Hotărârii Consiliului Național din 3 februarie 2022, de convocare a congresului. Dosarul 5238/3/2022, cel cu convocarea congresului are termen de pronunțare pe 24 mai 2022. În schimb, în dosarul 5239/3/2022, cel cu Congresul și înscrierea rezultatului în Registrul Partidelor Politice, s-a încheiat. Rezultatul e clar: Visătorii lui Diaconescu, uzurpatorii de calități oficiale, au pierdut! „Soluția pe scurt: Înaintează cererea formulată de petentul Partidul Mișcarea Populară către Prim-Grefierul Tribunalului București, în vederea înregistrării în Registrul partidelor politice a documentelor atestând desfășurarea Congresului Partidului Mișcarea Populară din data de 19.02.2022”, se arată în dispozitivul sentinței din 22 iunie 2022.
Procesomanii nu se lasă
Deși situația e cât se poate de clară, perdanții și uzurpatorii nu se lasă. Peste 30 de procese au fost intentate, unele chiar prostește și anulate din start de instanțele de judecată. Aproape fiecare dintre frustrați au înregistrat câte o cerere de intervenție, de altfel cererile fiind respinse de judecători.
Iată doar un exemplu de „bune practici”: Dosarul 11588/3/2022. În care Cristian Diaconescu dă în judecată propriul partid, iar instanța îi anulează cererea pe vicii majore (nu a precizat capătul de cerere și nu a plătit taxa de timbru), adică un reclamant considerat iscusit în ale justiției, mai ales că a fost chiar Ministrul Justiției la un moment dat.
Visele de mărire ale uzurpatorilor de calități oficiale merg și mai departe. La Mehedinți, de exemplu, Eduard Koler, cu o aroganță ieșită din comun, s-a autoproclamat președinte de filială și spune că decizia instanței în dosarul 5239/3/2022 este „egală cu zero”. „Este o încheiere ce va fi atacabilă atât din perspectiva respingerii cererilor de intervenție cât și din cea a fondului. Termenul este de 30 zile pentru apel iar procesul poate dura luni de zile”, spune Eduard Koler, într-un punct de vedere oficial.
Tabloul sinistru seamnă cumva cu situația din Transnistria. După ce a fost ruptă din trupul Moldovei, republica separatistă a devenit „autoproclamata republică”, iar primul ei președinte, Igor Smirnof, „autoproclamatul lider de la Tiraspol”