ACTUALITATE

Poetul Serafim Dumitru, peste 70 de ani de poezie

Last Updated on mai 3, 2022 by Romeo Crismaru

Poetul de 97 de ani, colonelul Serafim Dumitru își continuă opera, inspirația acestuia pentru poezie părând să nu dispară odată cu înaintarea în vârstă. De la dorul de casă și până la cei 62 de ani de relație cu persoana iubită, poetul a găsit mereu motivație pentru scris.

Născut în anul 1925 într-o comună din Mehedinți, poetul a scris 35 de cărți, dintre care 25 de volume de poezie. Având ca motto titlul „Din gândurile mele”, volumele de poezie scrise de către poet, definesc mai multe concepte.

„Cărțile poartă motto-ul „Din gândurile mele” și cuprind poezii de amor, dar și istorice cu scene dramatice și poeme filosofice din Istoria Antică cu versuri armonioase și captivante pentru cititorii de poezie”, spune artistul Serafim Dumitru.

Pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă viață și țară, dar și a persoanelor dragi cunoscute de-a lungul timpului, printre care și muza care l-a inspirat cel mai profund, pare că stau la baza creațiilor artistului.

Artistul a început să scrie la vârsta de 25 de ani, când a plecat să-și urmeze cariera în slujba țării, primele versuri izvorând din dorul de casă și de părinți.

Iubita, despre care poetul nu se ferește să amintească de fiecare dată când are ocazia, i-a fost muză timp de 60 ani, artistul dedicându-i o mare parte dintre scrierile sale. „În privința persoanei iubite, autorul susține că este aleasă în calea vieții de soartă, lăsând să se înțeleagă că fiecare suflet are povestea lui, iar destinul nu este de ocolit, fiind mai tare decât viața omului”, a mai spus poetul, care a adăugat în acest sens că primul volum de poezie s-a intitulat „Șireata” și se referă la soartă: „Omul are a lui soartă, Dar nu știe ce-l așteaptă, Zile negre ori senine, De-o fi rău, sau o fi bine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button