ACTUALITATE

Poliția Română a prins o bandă de hoți specializați în furturi din agricultură

Last Updated on septembrie 29, 2023 by Erceanu Ileana

Până să fie prinși, hoții au reușit să fure cinci tractoare agricole, cinci stații RTK, 60 de monitoare, 34 de antene GPS și 10 calculatoare. În plus, la percheziții, polițiștii au mai găsit și pungi cu canabis (1,6 kg).

La data de 28 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat 41 de percheziții,  în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate 1,6 kg de canabis, 5 tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, 5 stații RTK, 10 calculatoarea pentru tractoare și 30 de cabluri. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole, de unde aceștia ar fi sustras echipamente GPS și utilaje agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button