ACTUALITATE

Multe amenzi, doi șoferi drogați și 28 de permise reținute! 592 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice în ultimele 72 de ore

Last Updated on februarie 27, 2023 by Erceanu Ileana

În ultimele 72 de ore, polițiștii mehedințeni au constatat 592 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice și au reținut 28 de permise de conducere.

Polițiștii ritieri mehedințeni au constatat 592 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost sancționați 122 de conducători auto care au depășit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 62 care nu au purtat centura de siguranță. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 161.100 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării sau anulării 28 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic și prevenirea accidentelor de circulație, poliția rutieră va continua acțiunile și controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Exemple semnificative:

La data de 26 februarie a.c., ora 18.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, pe DN56B, în localitatea Devesel, un tânăr de 22 de ani, din comuna Devesel, în timp ce conducea un autovehicul după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test care a indicat un rezultat pozitiv la substanța benzodiazepină, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

La data de 26 februarie a.c., ora 19.56, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, pe strada Corneliu Săvoiu, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, un tânăr de 20 de ani în timp ce conducea un autovehicul după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la canabis, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ofițerii și agenții de poliție au urmărit conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor asupra importanței utilizării centurii de siguranță, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulația pietonilor, bicicliștilor, depășirea, acordarea de prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button