ACTUALITATE

Pompierii ISU Mehedinți au intervenit la 46 de situații de urgență

Last Updated on martie 25, 2024 by Erceanu Ileana

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 22-24 martie, pentru gestionarea a 46 de situații de urgență.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a 12 incendii, salvarea victimelor a două accidente rutiere și transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale. Totodată, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 29 de persoane.

Dintre cele 12 incendii, nouă au izbucnit la vegetație uscată, două s-au manifestat la două case de locuit pe raza comunei Șimian, iar unul la un autoturism. Ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, cele nouă incendii au cuprins circa 58 hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș și peste 21 hectare de litieră. Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Cauza probabilă predominantă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button