SOCIAL

Poșta Română începe livrarea pensiilor

Last Updated on ianuarie 4, 2023 by Romeo Crismaru

Nici în acest an, manipularea mizerabilă de la televiziuni, legată de întârzierea pensiilor, nu a ținut! Compania Națională Poșta Română anunță că joi, 5 ianuarie 2023, începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial.

La fel ca în fiecare an, emisiunile televiziunilor centrale au fost pline, atât înainte de Anul Nou, cât și după, de știri apocaliptice în care plângeau de grija „bunicilor”, care își vor primi pensiile cu întârziere în luna ianuarie. Doar că manipularea și exagerarea de dragul ratingului este demontată de un comunicat de presă al Poștei Române!

În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR). Astfel, în luna ianuarie, față de lunile obișnuite, poștașii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile. 

„Mă bucur să pot anunța că Poșta Română s-a mobilizat exemplar și a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineață, la prima oră, poștașii noștri să fie pe teren și să distribuie pensiile cât mai repede. Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situație specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button