ACTUALITATE

Primărie din Vâlcea, datoare la lăutari. A scos microbuzele școlare la licitație ca să achite datoria

Last Updated on mai 4, 2022 by Romeo Crismaru

gavel judge with coin money and book bank accounts. banking money finance law.

Primăria comunei Suteşti din județul Vâlcea este executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare care a cântat în urmă cu nouă ani la o sărbătoare a localităţii şi căreia nu i-a fost plătit onorariul.

Pentru a achita datoria, primăria a scos la licitaţie cele două microbuze şcolare din localitate, care transportă circa 140 de elevi.

Primarul localităţii, Alin Dumbravă, a precizat că datoria iniţială a fost de 25.000 de lei, dar din cauza penalităților prevăzute în contract a ajuns la 520.000 de lei.

Primarul a anunțat că nu are soluţii pentru a le asigura elevilor din localitate transportul după ce microbuzele vor fi vândute, astfel că peste 100 de copii nu vor mai avea cu ce să ajungă la școală.

“Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria“, a declarat primarul comunei Suteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button