ACTUALITATE

Problemele privind facturarea nu s-au încheiat la HIDROELECTRICA

Last Updated on februarie 2, 2024 by Erceanu Ileana

Hidroelectrica se așteaptă să plătească amenzi uriașe în acest an. Cel puțin așa rezultă din previziunile bugetare pentru anul în curs ale companiei. Aceasta estimează că va plăti amenzi de peste 10 milioane de lei.

​Hidroelectrica, lider pe piața furnizării de electricitate către populație, nu reușește de ani de zile să-și rezolve problemele cu emiterea facturilor. Compania estimează că va plăti în acest an amenzi de peste 10 milioane de lei, față de 3,9 milioane de lei anul trecut. Reprezentanții furnizorului argumentează prin faptul că se așteaptă ca numărul clienților să crească. Cu toate acestea, compania spune că este o bugetare prudențială. Reprezentanții companiei au precizat, pentru HotNews.ro, că această estimare se bazează pe creșterea numărului de clienți în perioada următoare.

Unii clienți ai companiei se plâng pe grupurile de pe Facebook, că n-au mai primit facturi de peste un an. Oamenii se sfătuiesc între ei să depună plângeri la ANRE și ANPC. În momentul în care facturile vin din urmă, se adună și rezultă sume greu de plătit într-o singură tranșă, plus tot felul de încurcături cu perioadele de facturare. Sfatul pentru cei care au astfel de problem este să se adreseze ANRE.

Hidroelectrica avea, la finele lunii septembrie 2023, un număr de 530.850 de clienți casnici, în creștere de la 256.539 clienți cu un an înainte, potrivit ultimului raport financiar al companiei. Cu o cotă de 16%, compania este lider pe piața furnizării de energie, înaintea furnizorilor clasici Enel, Electrica, CEZ și E.ON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button