EDUCAȚIE

Program anual de finanțare de 15 milioane de lei pentru liceele agricole din România

Last Updated on februarie 15, 2024 by Erceanu Ileana

Ministerul Agriculturii poate finanța construcții agricole și zootehnice, perfecționarea cadrelor didactice, stagii de practică ale elevilor din liceele agricole, conform metodologiei privind susținerea financiară a liceelor agricole, pusă in dezbatere publică.

 Proiectul include criteriile și condițiile în care se realizează finanțarea și cum pot aplica liceele pentru bani. Beneficiază de susținere financiară din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale liceele tehnologice cu profil preponderent agricol, aprobate în condițiile legii.

Finanțarea cheltuielilor se asigură din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, fiind aprobate, anual, prin Legea bugetului de stat, ca anexă la bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, repartizate pe unități administrativ-teritoriale și pe unități de învățământ.

Valoarea alocării bugetare corespunzătoare anului 2023 este de 15.000 mii lei, pentru 2024 suma necesară estimată este de 15.000 mii lei, pentru anul 2025 este propusă suma de 15.000 mii lei iar pentru anul 2026 este necesară suma de 15.000 mii lei, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, conform notei de fundamentare. 

Finanțarea se realizează în baza unui Program anual de finanțare, aprobat prin hotărâre de către Consiliul de Administrație al liceului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button