ACTUALITATE

Protest cu sute de tractoare şi camioane în țară

Last Updated on ianuarie 14, 2024 by Erceanu Ileana

Mii de fermieri şi de transportatori din ţară protestează, cu tot cu utilaje agricole și camioane.

Ei sunt nemulţumiţi că taxele de drum sunt prea mari, carburanţii foarte scumpi şi faptul că nu-şi mai permit nici măcar să-şi asigure maşinile, după scumpirea RCA.

Revendicările transportatorilor se referă la mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern; acciză motorină; concurență neloială cu companiile care nu dețin RCA și licențe; e-Transport; taxa de drum; beneficii și fonduri europene; tichete pentru camioane electrice; beneficii șoferi ca cei din construcții; nereguli cântare vămi; timpi așteptare vămi; probleme containere port, potrivit presei locale.

Fermierii din mai multe zone ale României s-au adunat în faţa Guvernului pentru a-și spune nemulțumirile. Aceştia au ajungs în Capitală cu tot cu tractoare şi camioane.

După modelul protestelor din Germania, fermierii și transportatorii români au blocat astăzi mai multe drumuri naționale, meargând în coloană, cu sute de tractoare şi camioane, cu cel mult 10 kilometri pe oră, să atragă atenţia asupra problemelor pe care le au. Transportatorii și fermierii sunt nemulțumiți de scumpirile asigurărilor RCA şi cer fonduri europene. Au fost anunţate proteste în oraşele mari din ţară, precum Bacău, Suceava, Sibiu și Timișoara, dar şi în Capitală. Doar în Cluj Napoca, peste o sută de camioane vor participa la protest.

Situația financiară dificilă i-a determinat pe producătorii agricoli din România să iasă în stradă şi să-şi strige nemulțumirile faţă de accizele şi taxele prea mari.

„Ieșiți din casă, dacă vă pasă! Dacă nu, stați liniștiți că atunci când veți ieși nu veți mai avea pentru ce! Nordul țării s-a pornit spre București!”, este mesajul fermierului Dănuț Andruș din Botoşani.

Protestele nu se opresc aici! Până când doleanțele nu vor fi îndeplinite, protestatarii așteaptă o creștere masivă a manifestațiilor la nivelul întregii țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button