ACTUALITATE

PSD a câștigat zdrobitor la Mehedinți

Last Updated on iunie 10, 2024 by Romeo Crismaru

Partidul Social Democrat este marele câștigător al alegerilor locale din județul Mehedinți. Aladin Georgescu își adjudecă aproape 55 la sută din voturile valabil exprimate, la mare distanță de ceilalti competitori. De asemenea, toate funcțiile de primar din județ au fost câștigate de PSD (50 de primării) și PNL (16 primării).

În mehedinți, prezența la vot a fost de 57, 34 la sută. Mai exact, în cursul zilei de duminciă, au votat 127.460 de mehedințeni, dintre care 11.896 pe listele suplimentare și 4.563 cu urna mobilă.

În majoritatea secțiilor de votare din județ, s-a încheiat numărătoarea voturilor. Rezultatele parțiale arată o victorie categorică a celor de la PSD, partid care a câștigat câștigat 49 de primării din cele 66, înclusiv Primăria Drobeta Turnu Severin. Partidul Național Liberal a câștigat 16 fotolii de primar, printre cele mai răsunătoare victorii ale liberalilor aflându-se municipiul Orșova (unde Adrian Cican s-a impus categoric în fața contracandidatului de la PSD). Izvoru Bârzii este singura primărie unde s-a repetat numărătoarea voturilor și nu s-a declarat învingătorul.

De altfel, PSD Mehedinți își reconfirmă postul de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, prin victoria categorică a lui Aladin Georgescu.

Iată rezultatele de la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin:

Marius Screciu (PSD) –  48,91%  

Virgil Popescu (PNL) – 20,42%   

Eduard Koler – (AUR) – 14,93%  

Constantin Gherghe (ALIANȚA DREAPTA UNITĂ) – 10,08%           

Iată rezultatele pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți:

Aladin GEORGESCU (PSD) – 54,83%         

Dumitru MĂRCULESCU (PNL) – 24,27%  

Doinița Mariana CHIRCU (AUR) – 8,96%

Ramona CUPĂ (ALIANȚA DREAPTA UNITĂ) – 6,33%         

Georgeta DRĂGHIA (SOS) – 2,53%           

Sever VIŞAN (PUSL) – 0,85%       

Primăriile în care liberalii și-au reconfirmat pozițiile sunt cele conduse de cei mai performanți primari din județ: Bâcleș și Șimian. De altfel, Balta, Bala, Dubova, Obârșia Cloșani, Pătulele și Vânjuleț și-au menținut conducerea liberală. În alte 8 comune, liberalii s-au impus: Orșova, Husnicioara, Gârla Mare, Oprișor, Greci, Hinova, Devesel, Vlădaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button