Economic

PSD ÎL PUNE LA COLȚ PE VIRGIL POPESCU! Proiectul privind închiderea minelor de cărbune, modificat

Last Updated on iunie 29, 2022 by Romeo Crismaru

PSD a reușit să împiedice închiderea sau desființarea centralelor pe cărbune, până nu se înlocuiesc cu altele echivalente. Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât minele și centralele să nu se închidă decât pe baza unor criterii reale și de bun-simț.

ORDONANȚA DECARBONIFICĂRII sau, mai direct, LEGEA PRIN CARE MINISTERUL ENERGIEI ÎȘI PROUNEA SĂ MĂCELĂREASCĂ MINELE ȘI TERMOCENTRALELE DIN ROMÂNIA, a fost modificată. În urma intervenției experților social-democrați, Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât să fie îndeplinite următoarele două criterii:

NU SE ÎNCHIDE NIMIC, FĂRĂ A SE PUNE CEVA ÎN LOC;

NICIO UNITATE DE PRODUCȚIE DE ENERGIE PE BAZĂ DE LIGNIT SAU HUILĂ NU VA FI ÎNCHISĂ PÂNĂ CÂND NU SE PUN ÎN FUNCȚIUNE UNITĂȚI DE PRODUCȚIE ECHIVALENTE PE BAZĂ DE GAZ, ENERGIE NUCLEARĂ SAU DIN SURSE DE ENERGIE REGENERABILĂ;

CEEA SE ÎNCHIDE NU SE DESFIINȚEAZĂ, CI INTRĂ ÎN CONSERVARE.

„Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate. PSD susține categoric toate politicile de reducere a poluării și de tranziție către o economie decarbonificată, care trebuie să constituie un obiectiv major pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. În același timp, PSD consideră că, în contextul crizei energetice, România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale, la fel cum se întâmplă în multe state europene, precum Germania, Austria, Polonia, Olanda”, scrie senatorul PSD Daniel Zamfir, pe contul său de Facebook.

Senatorul social-democrat îi trage însă o palmă zdravănă lui Popescu, punându-i o întrebare delicată. „Rămâne întrebarea: De ce insista atât de mult dl. Popescu să închidă centralele pe cărbune, în acest context?”, spune Daniel Zamfir.

ÎI INVITĂM POLITICOS PE CITITORII NOȘTRI SĂ RĂSPUNDĂ LA ACEASTĂ ÎNTREBARE ȘI SĂ NE TRIMITĂ COMENTARIILE LOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button