SOCIAL

Puiul galben poate fi consumat fără probleme

Last Updated on mai 16, 2024 by Erceanu Ileana

După scandalul coloranților în cazul acestui pui, inspectorii sanitari au făcut zeci de teste și au concluzionat că produsele sunt sigure pentru consum.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut controale la toți producătorii de carne de pui, în urmă cu o lună, după ce a fost descoperit faptul că puii erau colorați artificial cu o substanță galbenă. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dat undă verde consumului de carne de pui.

”Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți. Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum. Puiul galben nu a fost vopsit, ci mai degrabă producătorii ar fi folosit pigmenți. Procedura îngălbenirii se realizează în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.”, a declarat Alexandru Bociu, președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button