ACTUALITATE

Raed Arafat ne îndeamnă să fim pregătiți cu necesarul minim de subzistență pentru trei zile

Last Updated on noiembrie 28, 2022 by Erceanu Ileana

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă cu privire la un posibil blackout total în România, aşa cum a fost în Venezuela în urmă cu 3 ani, mai exact în martie 2019. Este greu să ne imaginăm ce am putea face în timpul unei întreruperi de curent de cel puțin cinci zile, a mai adăugat acesta.

Criza energetică pe care o traversează aproape toată Europa și penele masive de curent înregistrate în Ucraina și Republica Moldova alimentează temerile extinderii problemelor şi la noi în ţară.

Raed Arafat, vine cu câteva sfaturi  pentru români, şi spune că trebuie să fim pregătiți de o pană de curent majoră, mai ales că urmează să se instaleze iarna sau că o pană de curent poate fi cauzată și de un atac cibernetic, nu neapărat din lipsa de energie sau cum au fost acum după bombardamentele din Ucraina.

Până se rezolvă problema, oamenii și instituțiile trebuie să fie pregătite pentru 72 de ore, este minimul care s-a solicitat și în alte țări, până ce autoritățile pot să ajungă la tine și să vină în sprijin suplimentar.

 Necesarul minim de subzistență: apă, mâncare (conserve , alimente neperisabile), lapte praf pentru copii, medicamente, surse de iluminat pe baterii , led sau petrol, etc.

Raed Arafat a solicitat prefecturilor ca în cadrul şedintelor de CJSU să verifice spitalele sau alte instituţii sau entităţi, dacă sunt pregătite pentru o asemenea pană de curent. El a spus că fiecare familie trebuie să aibă şi o trusă de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button