SANATATE

ROBOȚI MEDICALI LA SPITALUL ORȘOVA

Spitalul Municipal Orșova este prima unitate sanitară din Mehedinți care achiziționează roboți medicali de dezinfecție. Este vorba despre trei roboți de ultima generație, pentru dezinfectarea spațiilor de acces în spital, a coridoarelor, sălilor de așteptare, spațiilor aglomerate și a saloanelor. Dispozitivele verifică și calitatea aerului, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.

Cei trei roboți au ajuns la unitatea sanitara și au fost puși în funcțiune. Pe lângă utilitatea lor, dispozitivele ofera și o atmosferă placută atât cadrelor medicale, cât și pacienților. Primul dintre roboți a primit deja numele: Peanut, în timp ce ceilalți doi așteaptă să fie botezați.

Roboții sunt programați, iar apoi își fac singuri treaba, oferind un sprijin substanțial angajaților spitalului. Aceste dispozitive pulverizează substanțe biocide, care purifică aerul.

Roboții au fost achiziționați în cadrul unui proiect realizat cu fonduri nerambursabile, accesat de unitatea sanitară, în cadrul POIM. Valoarea unui robot este 30.000 euro. În întreaga țară, există 15 astfel de dispozitive.

În acelasi timp, în cadrul aceluiași proiect, spitalul a primit o ambulanță nouă, în valoare de 84.000 euro.

Proiectul, cu o valoare de 2,5 milioane euro, se va încheia în luna decembrie a acestui an și prevede, pe lângă achiziția acestor roboți, dotarea Compartimentului ATI cu paturi de ultimă generație tehnologică (deja implementat la spital), dar și achiziția a 8 ventilatoare germane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button