Economic

România are șansa de a deveni o putere energetică în regiune

Last Updated on iunie 17, 2022 by Toma Mihai

Complexul nuclear de la Cernavodă a fost conceput în timpul regimului Ceaușescu. Acesta a vrut să izoleze România de influența Uniunii Sovietice, generându-și propria sa electricitate. La peste 30 de ani de la căderea regimului, România beneficiază această gândire, scriu jurnaliștii New York Times. Cele două reactoare furnizează foarte ieftin aproximativ 20 la sută din energia electrică a României.

Complexul nuclear e deținut de Nuclearelectrica, companie controlată de stat, care plănuiește să cheltuiască până la 9 miliarde de euro pentru inițiative nucleare în cursul acestui deceniu, potrivit oficialilor român.

Cele două reactoare furnizează foarte ieftin aproximativ 20 la sută din energia electrică a României.Complexul nuclear e deținut de Nuclearelectrica, companie controlată de stat, care plănuiește să cheltuiască până la 9 miliarde de euro pentru inițiative nucleare în cursul acestui deceniu, potrivit oficialilor români.

New York Times avertizează însă: „Activitatea în România se va dovedi probabil o provocare pentru companiile din Statele Unite și alte țări occidentale. Guvernul are reputația de a întâmpina investitorii străini cu taxe mari și reglementări dure”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button