SOCIAL

Românii vor primi a doua tranșă de bani pe cardul de energie

Last Updated on august 18, 2023 by Romeo Crismaru

Statul vine în ajutorul românilor vulnerabili și îi ajută cu plata facturilor la energie, iar bugetul alocat programului este de 2,8 miliarde de lei.

Peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, iar ajutorul se acordă în două tranșe a câte 700 de lei, mai exact, consumatorii vulnerabili vor beneficia în mai puțin de 3 săptămâni de 700 lei, sumă ce le va fi virată pe cardul (voucherul) de energie care poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii sau produse: electricitate, gaz, butelie, lemn de foc, peleți, păcură  și alte materiale de încălzire. În total, anul acesta consumatorii vulnerabili au dreptul la un ajutor de 1.400 lei pentru energie.

Prima tranșă de bani a fost trimisă în luna februarie a anului curent, iar cea de-a doua urmează să fie virată în luna septembrie a acestui an. De menționat faptul că banii de pe voucherele de energie vor putea fi cheltuiți până la data de 31 decembrie 2023. Plata facturilor va fi făcută prin Poștă. Sumele care nu vor fi cheltuite până la sfârșitul anului vor fi pierdute.

Din păcate, cardul de energie care se distribuie românilor nevoiași va dispărea în anul 2024, tranșa din septembrie fiind ultima pe care beneficiarii o vor primi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button