SOCIAL

Rovinieta se modifică din nou

Last Updated on aprilie 5, 2024 by Romeo Crismaru

După ce rovinieta a suferit mai multe modificări, recent, în Parlament a fost depus un nou proiect de lege care aduce noi modificări privind plata rovinietei.

Parlamentarii propun ca rovinieta să poată fi plătită şi după ce șoferii au circulat pe drumurile publice. Mai exact, proiectul de lege prevede ca achitarea rovinietei să poată fi făcută în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale.

„Achitarea şi emiterea rovinietei pot fi realizate cu cel mult 30 de zile înainte şi nu mai târziu de 24 de ore de data de început a valabilităţii acesteia.”, prevede actul normativ.

„Practic, utilizatorul de autovehicul care, din diferite motive, a uitat să îşi plătească rovinieta este amendat automat, fără a avea posibilitatea de a remedia această situaţie care are la bază neatenţia şi nu reaua-credinţă a utilizatorului.”, susţin iniţiatorii.

Inițiatorii acestui proiect susțin că aceste noi prevederi se impugn, dând exemplu și taxa  de pod de la Feteşti, care poate fi achitată înainte, în momentul în care trec sau până la 24 de ore după trecerea.

„Considerăm că se impune modificarea legii în sensul de a da posibilitatea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale. O astfel de măsură vine în ajutorul cetăţenilor corecţi care au fost neatenţi şi ar reprezenta încă un pas în direcţia corectă privind plata rovinietei, după implementarea sistemului de plată online.”, mai arată iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Totodată, în propunerea legislative se menționează faptul că șoferii care nu plătesc rovinieta în 24 de ore, urmează să fie amendați conform legii actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button