SOCIAL

S-a dublat termenul de intrare în vigoare a polițelor RCA

Last Updated on august 24, 2023 by Erceanu Ileana

Concret, termenul de intrare în vigoare a contractelor RCA s-a dublat de la 30 de zile la 60 de zile.

A fost publicată în Monitorul Oficial decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care se prelungește perioada care poate trece de la încheierea unui contract de asigurare RCA până la intrarea în vigoare a acestuia.

 De acum, șoferii își pot cumpăra o poliță RCA și cu 60 de zile înainte ca aceasta să intre efectiv în vigoare, măsură utilă în contextul unei pieței în care presiunile pe scumpirea RCA sunt constante.

Decizia, vizează în mod direct și șoferii care au RCA încă valid la Euroins, al căror număr se ridică la circa 1,8 milioane. Mai ales în contextul în care valabilitatea asigurărilor Euroins va fi prelungită cu trei luni, până pe 8 decembrie, măsura îi ajută pe clienții Euroins să evite perioadele în care piața va fi aglomerată (în jurul datei în care polițele vor expira automat, conform legii) și să cumpere RCA la un preț mai bun.

” Proiectul are in vedere modificarea prevederilor legii prin care este reglementată perioada în care contractul RCA poate intra în valabilitate de la momentul încheierii acestuia. Prin propunerea de modificare se are în vedere prelungirea cu 30 de zile a termenului prevăzut în prezent de prevederile legale, astfel încât termenul maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA sa fie majorat până la 60 de zile de la încheierea contractului”, s-a  precizat în nota de fundamentare a proiectului al cărei prevederi a intrat  în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button