ACTUALITATE

Șapte ani de închisoare pentru șoferii care schimbă poziția unei mașini după un accident cu victime

Last Updated on iunie 16, 2022 by Toma Mihai

Conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție asupra Codului Penal, șoferii care schimbă poziția unei mașini care a fost implicată într-un accident rutier cu victime riscă să ajungă la închisoare.

Legea spune că modificarea stării locului sau ștergerea urmelor accidentului de circulație din care au rezultat victime, fără acordul autorităților, reprezintă o infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani.

Pentru că nu era clar ce înseamnă, de fapt, modificarea stării locului unui accident rutier, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adus lămuriri, astfel încât legea să poată fi aplicată corect.

„Fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a șterge urmele accidentului de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la fața locului este o infracțiune care se pedepsește similar cu părăsirea locului accidentului, cu închisoare între doi și șapte ani”, se arată în Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button