SOCIAL

Satul cehesc din România unde trăiesc doar 300 de oameni.

Last Updated on iunie 17, 2022 by Toma Mihai

Nu mulți știu de acest loc, însă este unul special în România, un sat cehesc în care locuiesc doar 300 de oameni. Este vorba despre Eibenthal, situat în extremitatea sudică a județului Mehedinți.

Satul pitoresc se află în comuna Dubova, județul Mehedinți, în Clisura Dunării, mai exact. Este unul dintre cele mai frumoase și interesante sate, însă, din păcate, nu mulți au auzit de el.

Satul Eibenthal este unul cehesc, iar aici se regăsesc câțiva din puținii cehi care încă mai locuiesc în țara noastră. Nu de mult, satul era locuit de aproape 1000 de persoane, însă acum mai sunt doar în jur de 300.

Cu toate acestea, nimeni nu știe cifra exactă, însă media de vârstă este de circa 70 de ani. Satul uimitor se află la 480 de metri altitudine.

Eibenthal a fost înființat în anul 1827 din rațiuni militare cu scopul colonizării zonei de frontieră a Imperiului Austro-Ungar. Majoritatea locuitorilor își au originea în Plzeň sau Klatovy.

O mare parte dintre tinerii care au locuit aici au plecat spre Cehia, iar acum mai sunt doar în jur de 300 de locuitori, majoritatea bătrâni.

Aici, celor mici li se predă în ambele limbi și lucrează chiar și un profesor din Cehia, care predă limba maternă. Localnicii sunt mândri de satul lor și spun că nu a fost niciodată nevoie de intervenția poliției. Nu s-a furat niciodată, iar casele au mereu ușile deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button