Economic

Scădere importantă a prețului la petrol

Last Updated on aprilie 7, 2022 by Romeo Crismaru

Au scăzut cotațiile de referință ale petrolului cu peste 5%, în urma anunțului Agenției Internaționale pentru Energie că va scoate din rezerve 120 de milioane de barili de petrol.

Statele mari consumatoare de petrol au anunțat că vor elibera țiței din rezerve pentru a contracara efectele ofertei limitate. La această atenuare a prețului a contribuit și o minută a băncii centrale americane care a întărit dolarul, potrivit Reuters. Situația a generat imediat o scădere a piețelor.

„Statele membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) vor elibera 120 de milioane de barili din rezervele strategice pentru a încerca să potolească creșterile de prețuri. Este a doua oară când AIE eliberează din rezerve în acest an și astfel mărește oferta mondială cu aproape două milioane de barili pe zi pentru cel puțin următoarele două luni, în contextul în care lumea încearcă să depășească o posibilă stopare a livrărilor de petrol din Rusia. Grupul are împreună aproape 1,5 miliarde de barili în rezerve strategice”, scrie digi24.ro.

Potrivit sursei citate, piețele de țiței au trecut prin săptămâni de volatilitate, prețurile urcând în contextul îngrijorărilor privind invazia Ucrainei de către Rusia și sancțiunile impuse de SUA și aliații săi împotriva Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button