ACTUALITATE

Se deschide drumul expres Craiova-Piteşti

Last Updated on iulie 27, 2022 by Erceanu Ileana

Aproximativ 40 kilometri de drum expres vor fi accesibili şoferilor începând de joi, 28 iulie 2022. Ultimele pregătiri pentru a fi dată în folosinţă şi centura municipiului Slatina, astfel încât drumul între Slatina şi Balş să fie făcut intergral pe drum expres, se fac miercuri, 27 iulie, potrivit asociaţiei Pro Infrastructura.

De joi, 28 iulie 2022, şoferii vor putea să circule neîntrerupt pe drumul expres între Slatina şi Balş, pe aproximativ 40 kilometri, ultimele pregătiri înainte de a fi dat în folosinţă şi tronsonul care permite ocolirea municipiului Slatina fiind făcute astăzi.  

„Joi se inaugurează DEx12 Centura Slatina! Astăzi se desfăşoară procedurile de recepţie pe cei 21,35 kilometri dintre nodurile Piatra Olt şi Valea Mare, parte din Drumul Expres Craiova-Piteşti. Deschiderea traficului ar urma să se facă mâine, 28 iulie, timp necesar ca antreprenorul să pună la punct ultimele detalii în nodul Valea Mare (Slatina Nord-Est)“, anunţă Asociaţia Pro Infrastructura. 

Primii 18,5 kilometri, care permit ocolirea oraşului Balş, din primul drum expres din România, au fost daţi în folosinţă la sfârşitul lunii aprilie 2022. Noul segment care va fi deschis joi va permite ocolirea municipiului Slatina, traversarea „capitalei“ Oltului devenind, în ultima perioadă, un coşmar din cauza lucrărilor care se tot desfăşoară în municipiu tocmai pe arterele la care aveau acces maşinile de mare tonaj. Segmentul de drum expres care permite ocolirea municipiului nu doar că va scoate din oraş traficul greu, însă dă speranţe că astfel nu se va mai putea invoca niciun motiv ca vechiul pod peste râul Olt, de la Slatina, să nu intre în sfârşit în reparaţii.  Vestea deschiderii noului tronson îi bucură pe şoferi, comentariile ca răspuns la anunţul Pro Infrastructura fiind lămuritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button