SOCIAL

Seceta omoară pe capete animalele fermierilor

Last Updated on iulie 18, 2022 by Romeo Crismaru

Anul acesta, seceta este cel mai mare inamic al fermierilor. Producătorii de cereale din sudul țării sunt disperați, pentru că nivelul Dunării a scăzut îngrijorător. Între timp, din cauza secetei, chiar și nivelul Dunării a scăzut îngrijorător în ultimele zile. În unele zone, malurile s-au mărit chiar și cu 10 metri iar în mijlocul fluviului au apărut dune de nisip. Și animalele suferă, în unele zone acestea murind practic, de sete!

În lipsa sprijinului de la autorități, cultivatorii de cereale mai au o singură speranță: mila lui Dumnezeu. Tot din cauza secetei, producția de cereale a fost compromisă în cele mai multe zone ale țării. Fermierii avertizează că lactatele vor fi mai scumpe anul acesta iar cultivatorii de cereale se tem că nu vor avea bani să înceapă un nou an agricol.

Din cauza temperaturilor extreme, crescătorii de bovine au început să facă baie animalelor, ca să le răcorească. Între timp, fermierii din zonele mai secetoase spun că nu mai au nici măcar apă de băut pentru animale. Canicula face deja ravagii în fermele din toată țara. La Giurgiu, spre exemplu, fermierii au ajuns să ducă vacile la baltă de mai multe ori pe zi ca animalele să nu moară de cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button