ACTUALITATE

Secţia Arte a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” îşi deschide porţile pentru un nou an

Last Updated on septembrie 8, 2022 by Romeo Crismaru

de Mircea Popescu

Începând cu data de 1 octombrie 2022, Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin a Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, îşi deschide porţile pentru un nou an de instruire. Secţia Arte, cunoscută mai mult sub vechea denumire de Şcoala Populară de Artă, beneficiază de un colectiv de profesori foarte bine pregătiţi, fiind condusă de profesoara de canto Doina Durdan (foto), câştigătoarea, printre altele, a prestigiosului trofeu naţional “Crizantema de aur”. La Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin se şlefuiesc talente pe drumul afirmării artistice.

Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” are specializări la următoarele discipline: vioară – 5 ani; chitară – 3 ani; canto (popular, clasic, muzică ușoară) – 3 ani; orgă electronică – 3 ani, teatru – 2 ani; dans modern – 3 ani.

Prof. Doina Durdan, şeful Secţiei Arte din cadrul Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, a declarat că de-a lungul timpului foarte mulţi cursanţi ai acestei secţii au fost câştigători la prestigioase concursuri şi show-uri de televiziune, cum ar fi: Next Star, Vocea României junior, Românii au talent, festivaluri naţionale şi internaţionale, dar au intrat în unități de învățământ preuniversitar și universitar. „Secția Arte este o pepinieră ce pregătește elevii pentru liceele de muzică, admitere la o formă de învățământ superior, reprezintă județul Mehedinți în țară și străinătate la diverse festivaluri-concurs, emisiuni TV, concursuri TV. Cursanții claselor participă, de asemenea, la diverse concursuri județene și naționale de unde vin întotdeauna cu premii. Vă mai pot spune și că două fete pregătite la noi au intrat la Conservatorul de Muzică Clasică din Timișoara, iar copii care au urmat cursurile noastre au intrat în clasa I la Liceul de Arte “I Șt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin. La Secţia Arte se formează viitorii artişti ai oraşului Drobeta Turnu Severin şi nu numai, fiind, de altfel, şi singura şcoală populară de artă din judeţ. Cursanţii Secţiei Arte beneficiază de studiu individual, de pozitive în studioul secţiei. Avem profesori foarte bine pregătiţi, competenţi, cu multă experienţă. Cei care absolvă cursurile secţiei noastre vor primi la finele anilor de instruire în disciplina studiată o diplomă care atestă faptul că au absolvit acest curs”, a declarat Doina Durdan, şeful Secţei Arte.

Printre evenimentele culturale organizate de Secţia Arte în municipiul Drobeta Turnu Severin se numără Festivalul Naţional de muzică uşoară „Iulian Andreescu”, un festival de tradiţie, care se bucură de o apreciere deosebită, atât pe plan local, cât şi naţional.

La rândul său, Emilia Mihăilescu, managerul Centrului Cultural “Nichita Stănescu”, spune că Secţia Arte beneficiază de profesori experimentaţi, care au avut rezultate foarte bune în activitatea culturală pe care au desfăşurat-o de-a lungul timpului. “Secţia Arte este o componentă importantă a Centrului Cultural „Nichita Stănescu, fiind o şcoală unde sunt instruite şi călăuzite talente pe tărâmul afirmării artistice. Avem la această secţie discipline diverse, unde predau profesori foarte bine pregătiţi, cu multă experienţă, iar această realitate a fost confirmată de rezultate remarcabile obţinute în ultimii ani la diferitele concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale”, a declarat Emilia Mihăilescu, managerul Centrului Cultural “Nichita Stănescu”.

Pentru cei care urmează cursurile acestei Secții, la finalul acestora, se eliberează o diplomă prin care se atestă că respectiva persoană a absolvit cursurile Secției Arte.

Pentru școlarizarea celor doritori se va percepe o taxă anuală.

Cei interesaţi să urmeze un curs la o disciplină din cadrul Secţiei Arte a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” se pot adresa la secretariatul instituţiei de cultură din strada I.C. Brătianu nr. 7, vizavi de Taberele şcolare, sau la numerele de telefon 0756 155 813 / 0252/314331.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button